5 forrygende business-mobiler

Smartphones er blevet større og har næsten samme computerkraft som tablets og bærbare pc’er. Med udrulningen af 4G over hele landet har de også taget føringen, når det gælder datahastighed. Hvordan udnytter du det bedst muligt, og hvilke mobiler hitter lige nu?

Smartphones er blevet det vigtigste arbejdsredskab for mange i erhvervslivet. Inden for mange brancher og virksomheder bruger medarbejderne i dag deres mobil mere end tablets eller den bærbare pc. Det skyldes to ting, der begge taler for, at denne udvikling er kommet for at blive: dels de stadigt stærkere og større smartphones med flere og flere funktioner og dels udrulningen af 4G-netværket, der snart dækker alle hjørner af landet.

Læs også: Styrk virksomheden med 4G dækning

4G betyder en afgørende forskel

Når man bruger smartphone på jobbet, er der ikke tid til at vente. Der udveksles stadigt større filer og billeder, ligesom flere og flere streamer indhold fra nettet. 4G-netværket er over dobbelt så hurtigt som 3G, og det gør en markant forskel at bruge det nye, hurtige netværk til mobildata. I begyndelsen af 2015 vil TDC’s nye netværk dække hele landet.

Se det aktuelle 4G-dækningskort

5 forrygende business-mobiler

Den anden ting, der skubber udviklingen fremad, er de nye generationer af smartphones. Har du brug for at åbne Office-dokumenter og redigere i dem, arbejder du meget med billeder og video, eller ønsker du bare det store overblik, kan du overveje en smartphone med stor skærm (Lumia 1520 er hele 6 tommer). Alternativt fås de kraftige business-mobiler også i versioner med mere handy skærmstørrelse som fx Sony Xperia Z3 Compact.

Alle tre platforme – Apple iOS, Android og Windows Phone – kan opfylde langt de fleste professionelle behov for at være tilgængelig og produktiv, og derfor har vi medtaget eksempler på alle tre i vores fem håndplukkede business-mobiler:

Samsung Galaxy Note 4

SamsungNetop landet i butikkerne og en af de allerbedste business-mobiler lige nu. Den har stor flot skærm på 5,7 tommer med super skarp opløsning, 4G til hurtig opkobling og så kommer den med en masse apps til business. Der, hvor den skiller sig ud fra alle andre, er, at den kommer med en pen – Smart Pen. Den gør det unægtelig meget lettere at tage noter, tegne skitser og meget andet.

iPhone 6 Plus

iPhoneDen kommer vi til at se mange business-folk løbe rundt med. Den er måske ikke så handy, skærmen er 5,5 tommer stor og selve mobilen er noget større end for eksempel LG G3. Til gengæld findes der et hav af business-apps, her i blandt Apples egne iWork til word, excel og præsentationer. Den har også hurtig 4G og Touch ID er med til at højne sikkerheden. Apple og IBM har i øvrigt indgået et samarbejde, der betyder, at de sammen vil udvikle helt nye business apps.

Nokia Lumia 1520

NokiaWindows Phones burde være enhver business-mands våde drøm, specielt på en mobil med så stor skærm, som den på Lumia 1520. Med Windows Phone får man adgang til fuld Office-oplevelse samt virkelig god integration til OneDrive samt alle Microsofts tjenester. Nokia Lumia 1520 har en skærm på 6 tommer og hurtig 4G. Den er kraftfuld på processorsiden og har 2 GB RAM.

Sony Xperia Z3 Compact

SonyEr man ikke fan af de store mobiler med skærme på over 5 tommer, så kan Xperia Z3 Compact være et godt alternativ. Skærm på 4,6 tommer, hurtig 4G og masser af apps til at lette ens travle business-hverdag. Den er tilmed vand- og støvtæt, hvilket kan være smart, hvis man færdes meget ude.

LG G3

LGI oktober kåret til at være den hurtigste internetmobil blandt mere end 2.000 mobile enheder. Den giver ikke kun rigtig høje 4G-hastigheder, den giver ikke mindst stabile høje hastigheder, hvilket er vigtigt for enhver business-mobil. Skærmen er hele 5,5 tommer og ekstremt flot og skarp. Takket være Android findes der masser af nødvendige og praktiske business apps.

Tak for input til Steen Jørgensen, mobilekspert fra Mobil.nu.

Læs nyeste test af mobiler på Mobil.nu her

Se flere artikler
Der er ikke flere artikler. Se alle aktuelle temaer

Skriv en kommentar

Skriv dit navn og e-mail (e-mail vises ikke) eller log ind via en af dine sociale profiler. Vi bruger kun navn og billede til visning af din kommentar.

TDC
2. december 2014 kl. 11:00

Hej Jürgen,

Tak for din kommentar. For en god ordens skyld, har vi af hensyn til dine persondata, fjernet dine kontaktoplysninger fra denne offentlige side.

Mht. dit spørgsmål, så vil vi anbefale, at du besøger et TDC Erhvervscenter for at få vejledning omkring køb af udstyr. Du kan se en oversigt over vores erhvervscentre her: http://erhverv.tdc.dk/butik/?dogtag=s_shop_butik_ec. Håber, I kan finde en løsning sammen.

mvh.
Kenneth, TDC

Jürgen Seidewinkel
28. november 2014 kl. 10:52

Jeg savner en enkel mobiltelefon med tilslutnings stik for udvendig antenne, da jeg dels bor et sted med dårlig mobildækning og dels har min båd i en havn praktisk taget helt uden mobildækning.

Endvidere overdrager TDC nu Lyngby Radio til Staten, hvilket betyder at “søassistance” med gratis taletid ophører.

Jeg havde tidligere en mobiltelefon med antenne stik men den er nu defekt og jeg kan ikke finde nogen på markedet . Går man ind i en TDC-butik og spørger, ser de på en som om man er skør.

Med en antenne på min båd som har min 6 dB,d forstærkning er der en acceptabel mobilforbindelse.

Med venlig hilsen
Jürgen Seidewinkel, El- ingeniør