Kære direktør, du er ikke så omstillingsparat og fleksibel, som du tror

Der nikkes ivrigt på ledelsesgangene, når snakken falder på effektivisering, øget produktivitet og optimering af arbejdet – for alle er enige om, at det er det, der skal til for at navigere virksomheden. Men bliver det reelt til noget, eller bliver det blot ved snakken og de gode intentioner?

Kære direktør 1

Konkurrencen om kunderne er spidset til, og det kræver, at virksomhederne tænker kreativt og tilpasser sig marked og efterspørgsel. Samtidig presses medarbejderne også til at levere bedre, mere og hurtigere. Tilsammen en ligning, der er svær at få til at gå op. Arbejd smartere – ikke mere
 en af de oplagte løsningsmodeller er at give medarbejderne mulighed for en mere fleksibel arbejdsdag, og samtidig sikre at de har redskaberne, der gør det muligt. Og det viser sig, at arbejdsgiverne faktisk i høj grad forventer, at medarbejderne er til rådighed uden for normal arbejdstid.

Læs også: Klare retningslinjer for hjemmearbejde giver bedre arbejdsvilkår

Fleksibelt arbejde giver altså noget til både arbejdsgiver og -tager. Ledelsen kan til en vis grad stille krav til, at medarbejderne er til rådighed uden for normal arbejdstid, og medarbejderen får mulighed for at arbejde hvor som helst og når som helst – der hvor det giver mening, og hvor behovet er. På den måde sikres virksomheden også bedre mod udbrændte medarbejdere med en skidt work/life-balance – og kigger vi på bundlinjen, er medarbejdere langt mere effektive, hvis de selv er med til at planlægge deres arbejdsdag.

Læs også: Hvad mener it-cheferne i Danmark?

Men … er villigheden til stede?

De fleste virksomhedsledere kan heldigvis se fordelene ved at give medarbejderne lov til at dyrke en mere fleksibel arbejdsdag. Desværre viser en undersøgelse gennemført af Microsoft, at ledelsens officielle udmelding ikke rigtigt matcher med medarbejdernes opfattelse af deres arbejdsliv

Kære direktør 2

Udnyt mulighederne

Der findes mange redskaber, der kan understøtte ønsket om fleksibilitet både på arbejdspladsen, i hjemmet og på farten. Produkter såsom dokumentdeling, videomøder og systemer, der giver overblik over kollegers tilgængelighed, er udviklet og opdateres løbende for at kunne leve op til kravene. Teknologien er med andre ord ikke en undskyldning for ikke at effektivisere arbejdet ved at gøre det endnu mere fleksibelt.

Læs også: Det kan betale sig at involvere medarbejderne

Så kære direktør, hvis du ønsker en innovativ virksomhed, der udvikler sig og følger med markedet, er du også nødt til at kigge indad. For der sidder højst sandsynligt en hel medarbejderstab, der gerne vil levere det bedste stykke arbejde for din forretning. Men det kan være svært, hvis de føler sig bundet af en fast arbejdstid mellem 9-17 og besværlige it-systemer, der ikke kan bruges, hvis de vil færdiggøre en præsentation tirsdag aften eller lægge sidste hånd på et budget, når ungerne er lagt i seng.

Medarbejderne vil oftest deres arbejdsplads det bedste, men det kræver en ledelse, der er omstillingsparat, tydeligt kommunikerer virksomhedens retningslinjer og stiller de rigtige arbejdsredskaber til rådighed.

Link: Kompetenceudvikling – når besætningen skal ændre kurs

Se flere artikler
Der er ikke flere artikler. Se alle aktuelle temaer

Skriv en kommentar

Skriv dit navn og e-mail (e-mail vises ikke) eller log ind via en af dine sociale profiler. Vi bruger kun navn og billede til visning af din kommentar.