MWC: TDC klar til at fordoble hastighed på mobilnet

Tirsdagen på Mobile World Congress handlede blandt andet om TDC’s netværk. Inden sommerferien er vi klar til at skrue væsentligt op for datahastigheden på mobilnettet – og TDC har netop sat fartrekord.

Tirsdag eftermiddag gik TDC på scenen ved Mobile World Congress for – sammen med Huawei – at fortælle, hvordan vi snart kan noget, som kun få andre teleselskaber i verden kan præstere.
TDC har sat ny fartrekord på vores mobilnet og gør nu klar til mere end at fordoble hastigheden i især de større byområder inden sommerferien.

Et gear op inden sommerferien, et mere til november

– I løbet af 2. kvartal ruller vi 300 Mbit/s data ud som højeste hastighed på mobilnettet, og til efteråret – formodentlig til november – kommer vi med op til 375 Mbit/s, siger netværksdirektør Kim Søgård Kristensen i TDC Operations. – TDC Group vil gøre Danmark til et af de førende lande på 4G-/LTE-mobiltelefoni, og det sker hurtigere, end vi havde regnet med.

Nu er alt udstyr skiftet på de 3.300 maste- og antennepositioner i Danmark, som TDC har, og TDC er gået i gang med at udbygge nettet med endnu 100 master og antenner, som frem for alt skal dække ekstra i de 207 særligt udpegede postnumre, som Erhvervs- og Vækstministeriet for to år siden krævede en bedre mobildækning i. Også dækningen langs de danske motorveje vil være en del af de 100 ekstra master.

I dagens film fra Barcelona kan du bl.a. opleve koncerndirektør Peter Trier Schleidt fra TDC Operations fortælle om TDC Group’s fortsatte forbedringer af mobilnetværket.

Størst løft i byområderne

– Vi kan ikke love, at der derefter ingen huller er, men 31. december vil vi opfylde de dækningskrav, som staten har stillet. Allerede nu vil danskerne på vejene kunne mærke, at de har 4G-dækning med høj datahastighed og uden afbrydelser, siger Kim Søgård Kristensen.
TDC og Huawei har nemlig samtidig øget 3G-dækningen, fordi det blev tilladt at bruge mobilfrekvenserne på tværs af de forskellige mobilteknologier. Og netop det får endnu et spark fremad i løbet af foråret. Med en ren softwareopgradering af udstyret på master og i antenner, kan vi nemlig binde de forskellige frekvensbånd på 800, 1.800 og 2.600 MHz sammen og dermed udnytte hastigheden på tværs af dem.

– Det vil i første omgang ske på omkring en femtedel af masterne, men det vil berøre mange flere kunder, fordi det er de master, som står ved byerne, siger Kim Søgård Kristensen.

Det er fortsat sådan, at maksimumhastighederne på her først 300 Mbit/s kræver, at man er tæt ved masten, og at der ikke er en masse andre, som samtidig også vil bruge forbindelsen.
Desuden kræver det en nyere telefon, som skal understøtte teknologien LTE Advanced.

Se flere artikler
Der er ikke flere artikler. Se alle aktuelle temaer

Skriv en kommentar

Skriv dit navn og e-mail (e-mail vises ikke) eller log ind via en af dine sociale profiler. Vi bruger kun navn og billede til visning af din kommentar.