Se en datavisualisering af årets menneskevandring mod Folkemødet

Med 42 pct. af alle danske mobilkunder koblet op på deres netværk kan TDC Group visualisere, hvordan årets vandring fra Jylland, Fyn og Sjælland mod Bornholm forløb i dagene og timerne op til Folkemødets start.

I dette tilfælde er det mest for sjov: TDC Groups grafik viser, hvordan jyder, fynboer og sjællændere i store mængder valfartede mod Allinge på Bornholm, hvor Folkemødet bliver afholdt. Men der er rent faktisk mere værdiskabende perspektiver i at kunne tracke, hvordan mennesker, via deres mobilsignaler, fysisk bevæger sig over større afstande. Relevante myndigheder, personalet i en lufthavn eller de ansvarlige under en festival kan eksempelvis anvende akkumulerede mobildata til at forudse kødannelse eller farlige situationer, hvor mange mennesker er samlet på ét sted.

Med indsigt i de anonymiserede mobildata fra Folkemødet er TDC Group også i stand til at komme med et generelt signalement af den typiske Folkemødegæst. Vedkommende er
offentlig ansat, har en iPhone og er typisk på Bornholm i tre dage (fra torsdag til lørdag). Om søndagen er kun tre ud af 10 Folkemødegæster tilbage på øen.

Se flere artikler
Der er ikke flere artikler. Se alle aktuelle temaer

Skriv en kommentar

Skriv dit navn og e-mail (e-mail vises ikke) eller log ind via en af dine sociale profiler. Vi bruger kun navn og billede til visning af din kommentar.

Christian Lauth
22. juni 2016 kl. 10:54

Havde det måske været en idé, at gøre ligesom dmi’s vejrkort, og udstyre videoen med en dato og tidskode….?