MWC: Store fremskridt inden for sundhed på verdens største mobilmesse

Fitness, wellness og sundhed ruller henover gadget-verdenen. Producenter af forbrugerteknologi som smartphones og den nye kategori wearables har lagt alle kræfter ind på monitorering af vores helbred,men også inden for mere specialiserede områder såsom telemedicin og hospitalsbehandling sker der i disse år store teknologiske landvindinger. TDC’s Peder Burgaard var med til Mobile World Congress i Barcelona, hvor teknologibranchen hvert år flokkes om morgendagens teknologiske vidundere.

Hvert år mødes gadget-aficionados og tech-journalister fra hele verden i Barcelona til Mobile World Congress (MWC) for at være de første til at opleve det næste nye inden for især forbrugerelektronik.

Faktisk er der på verdens største mobil-messe også altid masser af inspiration at hente for virksomheder og organisationer, som kan få et førstehåndsindtryk af, hvad der med stor sandsynlighed vil komme til at påvirke deres branche inden for nærmeste fremtid.

Interessante nyheder for sundhedssektoren

Peder Burgaard

Peder Burgaard, TDC

Afdelingsleder for Offentlig Digitalisering i TDC, Peder Burgaard, var med til Mobile World Congress 2014, der løb af stablen 24.-27. februar i den catalonske hovedstad. Ifølge ham var der i år særligt for sundhedssektoren en del interessante nyheder.

– En del af fremviste produkter og teknologier lagde sig op ad den sundhedsbølge, der har ramt gadget-verdenen i form af for eksempel FitBit, Nike+ Fuelband og sågar elektriske tandbørster med tilhørende gamification app. Men der var i år også flere producenter, der kunne præsentere store gennembrud i forhold til telemedicin og intelligent hospitalsbehandling, fortæller Peder Burgaard.

Læs også: Behandlingen rykker hjem

Glukosemålere til smartphones

Inden for telemedicin er det særligt forskellige Bluetooth-forbundne tilføjelser til smartphones og tablets, der i den kommende tid vil komme på markedet. Flere store producenter er således klar med glukosemålere med tilhørende apps til diabetespatienter og deres smartphones.

– Det betyder for eksempel, at diabetespatienter automatisk sender deres glukosetal til deres læge, og samtidig kan de nemmere selv holde styr på deres værdier i en automatisk, overskuelig og elektronisk logbog, siger Peder Burgaard, der også overværede French Telecoms præsentation af en glukosemåler og med tilhørende 7-dages insulinpumpe. Med insulinpumpen bliver insulinen automatisk dosseret, og brugeren slipper for at stikke sig i fingeren.

Læs også: M2M: Effektiviser forretningen med intelligente maskiner

Intelligente løsninger til hospitalsbehandling

De mere specialiserede teknologier, der kræver fagekspertise i forbindelse med hospitalsbehandling, blev også vist frem på MWC. Inden for hospitalsudstyr er Huawei og Vodafone langt fremme med intelligente cloud- og M2M-løsninger.

Læs også: Er din by moden til at blive en “Smart City”?

For eksempel kunne Huawei fremvise en løsning, der kombinerer en ambulances GPS-koordinater med akutbemanding på nærliggende hospitaler.

Og Vodafone er klar med en specialudviklet hospitals-version af brugerfladen til deres M2M-platform til slutbrugernes (patienternes) Bluetooth-apparater. Platformen opfanger blandt andet KOL-patientens værdier for lungekapacitet, som læger og sygeplejersker kan holde øje med.

Link: Hvad er Telemedicin?

Se flere artikler
Der er ikke flere artikler. Se alle aktuelle temaer

Skriv en kommentar

Skriv dit navn og e-mail (e-mail vises ikke) eller log ind via en af dine sociale profiler. Vi bruger kun navn og billede til visning af din kommentar.